Stedelijk.nl

‘Bold, but functional’ was the brief for the Stedelijk’s new website. Together with the team at GRRR, we created a concept and design that is provocative and intuitive at the same time.The Stedelijk’s strong identity played a big role in the design process, in which we concentrated on the mobile experience instead of the desktop site.

Studio Bas Koopmans -
Studio Bas Koopmans -
3/3
Studio Bas Koopmans -
3/3
Studio Bas Koopmans -

By pushing the main website functions up front as one giant scroll, the website is more in tune with a mobile operating system or chat-apps than an institutionalised web-folder. As there’s no traditional menu structure at first glance, just a series of big buttons, the visitor is challenged to start searching. This unexpected directness through functionality and content fits the Stedelijk’s character nicely.

Studio Bas Koopmans -

Stedelijk.nl
Stedelijk Museum Amsterdam
2017

Creative direction
Graphic design

In collaboration with
GRRR

Studio Bas Koopmans - loader
Something
Everything
Walk this way
Studio Bas Koopmans - intermission